- Vask gresskaret, del det i to og skrap ut kjernene. Skjær i båter og skrell disse.
- Skjær fruktkjøttet i terninger og fjern skallet på ingefæren.
- Kok opp eddik, sukker og ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.
- Fyll gresskarterningene på varme glass eller i krukker.
- Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Hell laken over gresskarterningene. Avkjøl og sett på lokk.
- Hell fra laken etter en uke og kok den opp igjen. Ta så ut ingefæren og hell laken tilbake over gresskaret. Avkjøl og sett på lokk.
- Oppbevar syltet gresskar mørkt og kjølig.
Tips: Syltet gresskar passer utmerket til alle typer kjøtt, eller hva med å prøve det på ostebordet.
Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney
Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her