Sylte

Fremgangsmåte

Den tradisjonelle sylten med de gode, gamle kryddersortene, lages av kjøtt fra hodet. Det tar litt tid, men det er slik du får den ekte, velsmakende sylten.
 
Skjær kjøttet løst fra underkjeven. Løsne kjøttet helt inn til der underkjeven er hengslet og trekk benet ut. Skjær kjøttet løst fra overkjeven forfra og bak til øyet og hugg over. Legg hodet i rennende, kaldt vann (eller bytt vann ofte) 6-8 timer eller natten over.
 
Koking
Legg hodet i kasserollen og hell på kokende vann. La kjøttet trekke 2 - 2 1/2 time
 
Slik legger vi sylten Det kokte hodet skjæres opp mens det er varmt. Skjær av svoren så hel som mulig. Småbiter av svor finhakkes og brukes mellom lagene. Skjær kjøtt og flesk i tynne skiver eller strimler og legg det hver for seg. Legg et klede i en bolle med litt høye kanter. Skjær til en runding av svoren og legg den nederst. Kjøtt og flesk legges lagvis i bollen. Finhakket svor og krydderblanding drysses på mellom hvert lag. Til slutt legges svor på toppen. Kledet brettes stramt over sylten og festes med nåler. Med bomullshyssing surrer du nå med fast hånd rundt hele pakken i jevnt mønster.
 
Legg sylten tilbake i kokekraften og la den trekke ved 80 grader i ca. 60 minutter til den er gjennomvarm. Det er viktig at den ikke koker. Legg sylten straks i press. Lett til å begynne med, fastere etter hvert som den blir avkjølet.
 
Sylten kan oppbevares i svak saltlake i kjøleskapet i ca. 10 dager.
 

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her