- Sett ovnen på 200 °C.
- Fjern skallet av sellerien og del den i terninger.
- Rens sjalottløken og del den i biter.
- Bak selleri og løk i ovn til de er møre, ca. 15 minutter. Sellerirot får en ekstra god smak når den er bakt i ovn.
- Vask svartkålen godt. Tørk av.
- Kok opp grønnsakkraften.
- Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs begge sider av stilken. Stilken er bitter og trevlete, så den brukes ikke.
- Skjær et par av bladene i strimler og dypp i grønnsakkraften. De skal brukes som pynt i suppen.
- Skjær resten av svartkålbladene i biter og ha disse i kraften sammen med den bakte selleriroten og løken. Kok et par minutter.
- Rist sammen yoghurt og mel godt (f.eks. i et glass med lokk) og tilsett dette i suppen.
- La suppen koke et par minutter og mos deretter med en stavmikser.
Server suppen i varme suppetallerkener. Pynt med noen strimler av svartkål på toppen.
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig