Finhakk løk, gulrot og selleri. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.
Varm oljen i en stor kjele, ha i de hakkede grønnsakene og surr over svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter.
Tilsett kikertene , bland godt og la det putre i 5minutter. Rør i passata og vann. La det koke under omrøring i 2-3 minutter.
Tips:
Om du ikke får tak i passata som er most tomat, kan du bruke hermetisk tomat som du moser selv.
Tilsett 5 dl av kraften, rosmarinkvisten, salt og pepper. Kok opp, legg på lokk og la småkoke i en time mens du rører av og til.
Ha i resten av kraften, tilsett pastaen og kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la småkoke under stadig omrøring til pastaen er ferdig, 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken for pastaen. Smak til med salt og pepper. Ta ut rosmarinkvisten og server suppen rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med revet parmesan og noen basilikumblader.
Dette er en enkel, landsens suppe. Pastasorten conciglie står fint til kikertene, men også andre lignende pastasorter kan brukes.
Her finner du mange flere deilige supper
Mange asiatiske supper du bør prøve
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig