Dryss fisken med salt og la den ligge i ca. 15 min. Skyll saltet av og tørk fisken. Skjær den i seks jevnstore stykker.
Brun stykkene i smør og olje på middels høy varme. Dette kan gjøres på forhånd.
Like før servering etterstekes fisken i ovn ved 170 grader i ca. 5 min.
Potet- og sellerimos:
Skrell poteter og knollselleri og skjær det i terninger. Kok det mørt i usaltet vann.
Sil vannet fra og damp poteter og knollselleri godt.
Mos blandingen og spe med melk og fløte til en fyldig, men ikke for fast mos. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Saus:
Kok sjalottløk og rødvin uten lokk til vinen har kokt nesten helt inn. Visp inn smør i små terninger.
Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.
Smak til med salt og pepper og sil eventuelt sausen.
Kok gulrot, persillerot og squash møre i lettsaltet vann. Sil vannet fra og bland grønnsakene med tomatterninger.
Legg opp torsken på tallerkenen oppå en seng av potet- og sellerimos.
Ringle sausen over.
Server grønnsakene ved siden av.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig