Stekt reinsdyrfilet:
- Legg fileten i tett plastpose med skogsbæryoghurt i slik at det dekker fileten. La det trekke i 2-3 timer.
- Ta fileten ut, tørk den godt og rull den i urter.
- Brun den på alle sider i smør, ca. 2-3 minutter på hver side.
- Strø salt og pepper på etter bruningen og la den ettersteke under lokk ca. 5 minutter.
- For sikkerhets skyld kan du bruke steketermometer - for rosa innvendig stopper du stekingen på 60 grader.
- Du kan også trykke med fingeren på fileten. Når den gir litt motstand, er den perfekt rosastekt.
Skogsbærsaus:
- Kok opp fløte, stekesjy og einerbær.
- La det koke ca. 10 minutter.
- Ta ut einerbærene og tilsett skogsbæryoghurten. Kok opp.
- Krydre etter smak.
Norzola-saus:
- Kok opp crème fraîche eller seterrømme.
- Smuldre blåmuggosten og rør til jevn.
- La koke i 5 minutter.
- Spe evt med helmelk hvis sausen blir for tykk.
- Smak til med salt og pepper.
Soppstuing:
- Brun den oppdelte soppen i smør.
- Rør i fløten og sherry. Kok opp og la koke ca. 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
Hasselbackpoteter:
- Vask og skrell faste, jevnt store poteter.
- Skjær dem i tynne skiver som skal henge sammen.
- Legg potetene i ildfast form eller i langpanne.
- Drypp over smeltet smør
- Stekes ca. 40 minutter ved 180 grader.
- Når det er ca. 10 minutter igjen av steketiden drysses den revne osten over.
Skjær opp fileten og server med de to sausene, soppstuingen og potetene. Pynt med friske skogsbær eller syltet kirsebær.
Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig