Reinsdyrfilet med to typer saus, soppstuing og Hasselbackpoteter
Foto: grau-art

Reinsdyrfilet med to typer saus, soppstuing og Hasselbackpoteter

Reinsdyrfilet er kanskje den beste festmaten som tenkes kan. Her med to typer saus, deilig soppstuing og lekre poteter.

Fremgangsmåte

Stekt reinsdyrfilet:

  1. Legg fileten i tett plastpose med skogsbæryoghurt i slik at det dekker fileten. La det trekke i 2-3 timer.
  2. Ta fileten ut, tørk den godt og rull den i urter.
  3. Brun den på alle sider i smør, ca. 2-3 minutter på hver side.
  4. Strø salt og pepper på etter bruningen og la den ettersteke under lokk ca. 5 minutter.
  5. For sikkerhets skyld kan du bruke steketermometer - for rosa innvendig stopper du stekingen på 60 grader. 
  6. Du kan også trykke med fingeren på fileten. Når den gir litt motstand, er den perfekt rosastekt.

Skogsbærsaus:

  1. Kok opp fløte, stekesjy og einerbær.
  2. La det koke ca. 10 minutter.
  3. Ta ut einerbærene og tilsett skogsbæryoghurten. Kok opp.
  4. Krydre etter smak. 

Norzola-saus:

  1. Kok opp crème fraîche eller seterrømme.
  2. Smuldre blåmuggosten og rør til jevn. 
  3. La koke i 5 minutter.
  4. Spe evt med helmelk hvis sausen blir for tykk. 
  5. Smak til med salt og pepper. 

Soppstuing:

  1. Brun den oppdelte soppen i smør.
  2. Rør i fløten og sherry. Kok opp og la koke ca. 5 minutter.
  3. Smak til med salt og pepper. 

Hasselbackpoteter:

  1. Vask og skrell faste, jevnt store poteter.
  2. Skjær dem i tynne skiver som skal henge sammen.
  3. Legg potetene i ildfast form eller i langpanne.
  4. Drypp over smeltet smør
  5. Stekes ca. 40 minutter ved 180 grader.
  6. Når det er ca. 10 minutter igjen av steketiden drysses den revne osten over.

Skjær opp fileten og server med de to sausene, soppstuingen og potetene. Pynt med friske skogsbær eller syltet kirsebær.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her