Blomkålen:
Rens og del blomkålen i buketter og kok den til den begynner å bli mør i godt saltet vann. Avkjøles med en gang i rikelig kaldt vann. La blomkålbukettene renne godt av seg. Kutt bacon i små terninger. Stek sprø i varm panne. Legg over på tørkepapir.
Stek blomkålbukettene til de begynner å bli gylne. Ha i baconet. Smak til med salt og pepper. Hold varm.
Spinatsausen:
Rens favabønner og kok i 1 minutter. Skyll i kaldt vann og skrell av hinnen.
Skyll spinaten, tørk den og blansjer den raskt i kokende lett saltet vann i 1-2 sekunder. Skylles raskt under kaldt vann for å avkjøles. Klem ut vannet og hakk spinaten grovt.
Kok opp kraften, legg i den blansjerte spinaten, kok opp igjen og kjør det hele i blenderen (stavmikser eller kjøkkenmaskin).
Hell det så over i kjelen og hold den varm. Må ikke koke da mister spinaten den friske fargen. Pisk inn smøret. Vend inn kokte favabønner. Smak til med salt og pepper.
Fisken:
Stek fisken i smør eller olje på middels sterk varme, skru deretter ned og stek raskt på den andre siden. Krydre med salt og pepper.
Anrett fisken på toppen av spinatsausen. Server blomkålen ved siden av.
Flere deilige retter med havabbor finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig