Sprøstekt laks med auberginekrem og tomatcarpaccio
Foto: Tom Haga

Sprøstekt laks med auberginekrem og tomatcarpaccio

Server gjerne laksen med en rå kjerne, eller som her bare stekt på en side - da får du frem all den deilige smaken i fisken.

Fremgangsmåte

Auberginekremen:
Grill auberginene til de blir helt myke (aller helst over åpen flamme, men det går fint under grillelementet i ovnen også).

Skrell av skallet på auberginene og ta bort de største kjernene.

Grovhakk auberginekjøttet sammen med hvitløken, tilsett sitronjuicen, balsamico, olivenolje og smak til med salt og pepper. Varm opp rett før servering.

Tomatcarpaccio:
Skjær tomatene i tynne skiver på ca 2 med mer og krydre med salt og pepper.

Legg opp 5-6 tomatskiver på hver tallerken, dryss over knust sterk pepper, kapers, hakket oliven og timian. Ha på godt med god olivenolje på tomatene.

Legg på en stor skje av auberginekremen oppå tomatene midt på tallerkenen.

Laksen:
Krydre fisken med salt og pepper 10 minutter før servering. Ha olje i en panne og stek laksefiletene over middels høy varme til de har fått en fin stekeskorpe, ca 5 minutter.
Legg opp laksen oppå auberginekremen med stekeskorpen opp - laksen skal kun stekes på en side!
 
Tips: Dersom du ikke har tid til å lage auberginekremen kan du finne ferdige varianter i velassorterte butikker som baba ganoush, eler prøv også med hummus.
 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette med laksen - og bli overrasket
Dagens rett

Prøv dette med laksen - og bli overrasket

Når den får en glasering med eplepure har laksefisket startet i mange vassdrag over det ganske land, og hva er vel bedre enn en herlig lakserett denne tirsdagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her