Del torskefiletene i passe serveringsstykker. Fordel dem i en smurt ildfast form. Strø kardemomme over fisken.
Trekk grønnsakene i lettsaltet vann i 5-6 min. Ta dem opp og la dem renne av i et dørslag.
Del soppen i skiver, stek dem og ha dem over i en kasserolle. Bland hvetemel i soppen. Hell over vann og fløte, kok opp og la småkoke i ca.10 min. Smak til med salt, pepper og paprikapulver. Tilsett portvinen til slutt.
Fordel grønnsakene over fisken. Hell over sopp- og portvinsausen. Dekk med revet ost på toppen. Gratineres ved 175 grader i 25 min.
Serveres med nykokte poteter eller potetmos.
Denne retten er enkel å lage, samtidig som den er spennende og nydelig - noe utenom det vanlige.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig