Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers (Spaghetti alla Puttanesca)

Fremgangsmåte

Varm oljen i en mellomstor stekepanne og ha i løk, hvitløk og ansjos. La det surre over svak varme under stadig omrøring, i 5-7 minutter eller til ansjosen er en myk mos. Tilsett svarte oliven og kapers og la det surre i et minutts tid.

Tilsett tomater, vann, halvparten av persillen og salt og pepper etter smak. Rør godt og la det koke opp, slå ned varmen og legg lokk på kjelen. La det småkoke i 30 minutter mens du rører av og til. I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken.

Slå vannet av pastaen og hell den i en oppvarmet bolle. Smak til sausen, hell den over pastaen og bland godt. Serveres straks, med resten av persillen strødd over.

Denne klassiske sausen fra Campania i Sør-Italia er rik på smak. Alla puttanesca betyr "som de prostituerte lager den".

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 05. mai

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her