Rens løk og sellerirot. Løken finhakkes, selleriroten grovhakkes. Smelt smør i en stor kjele og tilsett løk og sellerirot. Fres godt så grønnsakene blir myke, men ikke brune.
Vask og skrell jordskokkene og skjær i skiver. Ha dem over i kjelen og la det surre på svak varme i ca. 10 minutter. Rør inn mel og spe med kraften. Litt om gangen. Kok opp, legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 30 minutter til alle grønnsakene er møre.
Avkjøl suppen noe og sil av grønnsakene, sett suppen til side.
Ha grønnsakene i en foodprocessor og tilsett noe av suppen. Kjør til det blir en jevn mos.
Hell mosen tilbake i kjelen og rør inn resten av kraften.
Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
Suppen kan lages på forhånd og varmes opp før servering.
Flere oppskrifter med jordskokksuppe
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig