Skreimølje a la Terje Ness
Foto: Ragge Strand

Skreimølje a la Terje Ness

Slik lager du skreimølje slik en av Norges mest berømte kokker gjør det.

Fremgangsmåte

Koking av skrei:
Skjær fisken i pene serveringsstykker. Kok opp ½ l vann tilsatt salt, ½ dl pr. liter vann. Trekk kjelen av plata og legg i fiskestykkene. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Trekk kjelen til side og la fisken stå og trekke i ca 3 minutter til fisken er kokt.

Koking av lever:
Rens leveren, del den i små biter og legg den i en kjele. Når torskeskivene er kokt tar man noe av kokekraften og øser over i kjelen der den ferdig rensede leveren ligger. Kok det hele forsiktig opp og la trekke 2-3 minutter.

Koking av rogn:
Vask rogna og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokinga. Kokeplast er også fint, da kan du pakke rogna fast inn så den holder formen godt. Legg den i ½ l kokende vann tilsatt ½ ss salt. La den trekke i 20-40 minutter til rogna er ferdig kokt.

Anrett skreien på varme dype tallerkener med kokt torskerogn skjært i skiver og kokte mandelpoteter. Øs over litt levermølje og kokekraft og pynt med litt frisk gressløk.

Her finner du 60 oppskrifter med skrei

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her