- Varm melken til ca. 37 grader (håndtemperatur). Løs opp gjæren i melken og tilsett smeltet smør som du har latt avkjøle noe.
- Tilsett sukker og kardemomme, sikt i mel og arbeid sammen til passe deig.
- Dekk deigen med et håndkle og la deigen heve til nesten dobbel størrelse på et lunt sted.
- Del deigen i to og trill den ut til to pølser som du igjen deler i 6 like deler.
- Trill glatte boller og trykk dem litt ned på midten. Sett bollene på bakepapir på et bakebrett og dekk de til. La bollene heve til de er lette og fine.
- Legg rikelig med eggekrem (se under) på hver bolle. Stek bollene ved 225 grader i 10-12 minutter.
- Ta bollene ut av ovnen og la de avkjøle på rist. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur tilsatt et par dråper romessens og dypp dem i en skål med kokos
- Eggekrem:
Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. - Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på å ta kjelen av varmen med en gang det begynner å tykne så den ikke koker.
- Avkjøl eggekremen ved å sette kjelen i kaldt vann, rør av og til. Bland inn stivpisket krem.
Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene
Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig