Slik baker du skolebrød
Foto: Brodogkorn/Synøve Dreyer

Slik baker du skolebrød

Selvgjort er velgjort, og skolebrød med hjemmelaget vaniljekrem i midten er barnas favoritt. Det er heller ikke så vanskelig som du kanskje tror.

Fremgangsmåte

  1. Varm melken til ca. 37 grader (håndtemperatur). Løs opp gjæren i melken og tilsett smeltet smør som du har latt avkjøle noe.
  2. Tilsett sukker og kardemomme, sikt i mel og arbeid sammen til passe deig.
  3. Dekk deigen med et håndkle og la deigen heve til nesten dobbel størrelse på et lunt sted.
  4. Del deigen i to og trill den ut til to pølser som du igjen deler i 6 like deler.
  5. Trill glatte boller og trykk dem litt ned på midten. Sett bollene på bakepapir på et bakebrett og dekk de til. La bollene heve til de er lette og fine.
  6. Legg rikelig med eggekrem (se under) på hver bolle. Stek bollene ved 225 grader i 10-12 minutter.
  7. Ta bollene ut av ovnen og la de avkjøle på rist. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur tilsatt et par dråper romessens og dypp dem i en skål med kokos
  8. Eggekrem:
    Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna.
  9. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på å ta kjelen av varmen med en gang det begynner å tykne så den ikke koker.
  10. Avkjøl eggekremen ved å sette kjelen i kaldt vann, rør av og til. Bland inn stivpisket krem.

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her