Smelt smør og ha i melk.
- Når dette er lunkent (ca. 37 grader), vispes egget i.
- Hell det våte i det tørre.
- Elt deigen i 10-15 minutter.
- Forhev deigen i 30-45 minutter. Kjevle ut en leiv av deigen til den er ca 1 cm tykk. Stikk ut sirkler a 15 cm i diameter med en rund utstikker eller kanten på en skål. Legg sirklene på bakeplaten.
- Etterhev bollene i 45 minutter.
- Lag så et hull midt i og legg en skje med vaniljekrem i.
- Pensle bollene med eggehvite og stek bollene på 220 grader i 10-12 min
- Vaniljekrem:
- Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
- Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.
- Ha resten av melken og maisenna i en liten bolle og rør til det er klumpfritt.
- Visp inn eggeplommene i maisennablandingen.
- Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen.
- Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.
- La kremen småkoke i 1 minutt men pass på at det ikke brenner seg på bunnen.
- Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl!
- Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.
- Glasur:
- Ha alt i en kjele og kok dette opp til 114 grader. Bruk et kjøkkentermometer.
- Ta av kjelen og hell det hele i en kjøkkenmaskin. La massen avkjøles til 60 grader. Miks så alt sammen til det blir en tykk hvit masse. Glasuren er nå ferdig. For å bruke glasuren ta en del i en skål og varm den litt opp i en mikrobølgeovn eller over vannbad.
- Servering:
- Ha kokos i en skål. Smør melisglasur på skolebollen. Dypp den i skålen med kokos og server.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig