Legg elgekjøttet i ildfast form.
Mos lauken godt, og varm den sammen med litt olje og litt kviteseid-smør. Bland i resten, og smør alt på elgekjøttet.
Steikast i bakarovnen på nederste rille fram til kjernen av kjøttet holder ca 60-65 grader.
Ta kjøttet ut og la det ligge til det blir kjølig. Settes deretter i kjøleskap med folie rundt. Skjerast i tynne skiver før servering.
Hakk valnøttane og sellerirota. Del druene i 2 og fjern eventuelle steinar. Del eplene og stangsellerien i bitar på størrelse med ei 5-krone. Del ananasbitane i 2. Bland alt forsiktig.
Her finner du mange oppskrifter med elg
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig