Sjokoladeparfaitkake
Foto: Ingvar Eriksson

Sjokoladeparfaitkake

Denne oppskriften på sjokoladeparfaitkake er komponert av den kjente konditoren Sverre Sætre.

Fremgangsmåte

Finhakk sjokoladen. Varm crème fraîche og sukker til kokepunktet i en liten kjele.

Tøm den varme kremen over den finhakkede sjokoladen. Rør det sammen med en slikkepott til du får en glatt masse.

Visp så inn eggeplommene én om gangen. Pisk kremfløten for seg.

La sjokolademassen bli lunken (36-38 °C) før du vender inn fløtekremen med en slikkepott, først havparten, så resten. Tilsett Grand Marnier-likøren.

Smør innsiden av kakeringen med litt soyaolje. Dette for at ringen skal slippe lettere.

Skjær eller stikk ut nøttebunnen med kakeringen. Sett kakeringen på en flat tallerken og plasser bunnen i ringen.

Fyll sjokoladeparfait til toppen av ringen og stryk av med en palett (flat, avlang stekespade) slik at kaken blir helt jevn.

Sett kaken i fryseren og la den stå i fryseren i minst 6 timer til den er gjennomfryst. Kaken kan nå oppbevares 14 dager i fryser, godt innpakket.

Ta kaken ut av fryseren ca. 20 minutter før den skal serveres og la den stå og temperere seg i kjøleskapet.

Parfaiten skal så vidt ha begynt å smelte når du serverer den, da kommer smaken best til sin rett.

Sikt et lag kakao på toppen av kaken før servering, pynt etter ønske.

Kokketips: Varm kakeringen med et varmt, fuktig håndkle e.l. før du skal ta den av, slik at ringen løsner lettere fra kaken.

Oppskriften er hentet fra Den store kakeboken av Sverre Sætre som er finalist til Beste norske kokebok 2010.
 
 

Sendt inn av Sverre Sætre

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her