- Bunn:
Pisk eggehviter nesten stivt, tilsett farin og siktet mel. - Finhakk hasselnøttene i en hurtighakker og bland disse i.
- Ha røren i en springform (24 centimeter).
- Stek bunnen ved 180ºC i ca. 15 minutter. Avkjøl.
- Ta bunnen ut av formen, kle formen med plast og legg bunnen tilbake.
- Mørk sjokolademousse:
Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl fløte. - La det småkoke til det tykner, rør hele tiden. Smelt sjokoladen i vannbad, bland den i den varme massen og rør godt.
- Avkjøl massen litt. I mellomtiden bløter og smelter du gelatinen.
- Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen sammen med gelatin og cognac.
- Hell massen over nøttebunnen (som fortsatt står i formen). La kaken stå et døgn i kjøleskapet.
- Glasur:
Smelt sjokoladen og smøret i en bolle i vannbad. - Kok opp fløten og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen.
- Rør så fløten inn i sjokoladen.
- La det hele avkjøle litt, og hell så over den kalde kaka.
- La det stivne i kjøleskapet før du skjærer stykker av kaken.
- Aprikoser:
Ha alle ingrediensene i en kjele, og la det småkoke til væsken har fått en fin sirupsaktig konsistens. - Avkjøl, og anrett på tallerkenen med kaken, og bruk sirupen som saus.
- Server med sitronsorbet eller vaniljeis.
Her er oppskrifter på annet søtt med safran