- Sennep, honning, persille, salt og pepper blandes og smøres på innsiden av steken. Rull sammen og knyt igjen steken med bomullstråd, sett i et steketermometer.
- Vask potetene og legg dem i en ildfast form.
- Ha over olje og krydder og stek potetene sammen med steken på 180 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 63 grader (rosa).
- La kjøttet hvile i minst 15 minutter pakket i folie før du skjærer det opp.
- Kjøttet kan også stekes på lavere temperatur, men da må du gi potetene litt ekstra steking med høyere varme mens kjøttet hviler.
- Stekt sopp, gratinert fennikel og saus:
- Soppen stekes rett før servering.
- Fennikel deles i to og kokes 5 minutter i saltet vann.
- Ha på parmesanost på snittflatene og stek i ovnen, mens kjøttet hviler.
- Sausen lages ved å frese finhakket sjalottløk raskt i smør.
- Ha i sennep og væske og la sausen småkoke til den tykner litt.
- Ha i sjyen fra steken i sausen.
Tips: Det er mange muligheter når det gjelder fylling av lammestek. Lam har en kraftig smak som passer perfekt til sennep, uten at sennepen stjeler all smaken. Sammen med persille har du en nydelig smaksrik lammestek. Mange vil nok si at 63 grader er lite for en lammestek, men kjernetemperaturen stiger med ca fem grader når kjøttet får hvile.