Semifreddo

Ingredienser
Kake:
3 eggehviter
1 ts kaffepulver
175 g sukker
50 g hasselnøtter
6 dl fløte
500 g frosne bær

Sjokoladesaus:
1 1/2 dl fløte
1 ss sirup
3 ss vann
140 g mørk sjokolade, 70%
2 ss smør

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Nøtter ristes og hakkes. Eggehviter vispes med litt sukker til den hvitner.Ha i kaffepulver og halvparten av sukkeret. Pisk til den stivner, ha i resten av sukkeret og nøtter. Bland godt.
Ha massen på bakepapir i kvadrat, 2 cm høyt.
Stek på 110 gr ca 3 timer til sprø og litt gyllenbrun. Avkjøl og fjern bakepapiret.
Kle en 24 cm springform med bakepapir.

Fyll:
Bruk frosne bær, gjerne en blanding. Visp fløten til halvstiv. Skjær ut et helt stykke marengs til bunn i formen, brekk opp resten. Vend marengsbitene inn i den halvstive kremen.
Fyll et lag på 2-3 cm nederst i formen. Legg på halvparten av de frosne bærene. Gjenta med enda et lag. Avslutt med det hele marengsstykket.
Trykk godt og pakk formen inn i plastfolie, og aluminiumsfolie utenpå. Frys ned kaken i formen. Holder seg i flere uker.

Sjokoladesaus:
Kok opp fløte, sirup og vann til det bobler. Skru ned varmen og rør i sjokoladen i biter, samt smør. Varm forsiktig under litt røring til sausen er jevn og gyllen. Avkjøl og hell i plastbeger hvis den skal fryses. Varmes før bruk.

Før servering:
Slå sausen oppi en ildfast form og varm den i vannbad. Rør den jevn mens den varmes opp. Ta opp kaken 3 timer før servering. Fjern folie og bakepapiret etter 1 time. Snu kaken oppned på et fat. Oppbevares i kjøleskapet til servering.

Sendt inn av Arvid Olsen

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her