Saftig rull av Hå-kylling farsert med kastanjer
Anders Isager,Bølgen & Moi i StavangerVinner av Santa Rita Gourmet Cup 2005

Saftig rull av Hå-kylling farsert med kastanjer

Fremgangsmåte

Kyllingrull:
Lag farse av 1 kyllingbryst, egg og fløte. Smak til med salt og pepper og vend i finhakket persille og grovhakkede kastanjekjerner.

Skjær de andre kyllingbrystene slik at fileten blir flat. Smør så på et lag av farsen og rull sammen slik at d blir en rull. Bind rullen først opp med hyssing slik at den beholder formen, pakk den så i plastfolie og damp den i ca 20 min ved 60 grader.

La rullen hvile 30 min før du tar den ut av folien og bruner den. Skjæres så i passe tykke skiver.

Terrin:
Trekk kyllinglårene møre i oljen med hvitløk og rosmarin, la avkjøle i oljen for å trekke ut mest mulig smak. Plukk så av alt kjøttet.

Kutt aprikosene i små terninger, trekk dem møre i kraften. Vend i kyllingkjøttet og smak til med s/p. Ha alt i en liten terrin form og avkjøl. Kuttes i ønsket form. Serveres lun.

Haricots verts salat i gelé:
Rens og blansjer haricots verts'ene, kutt dem i skiver og bland med gressløken.

Lun opp tomatsaften med vaniljestangen, løs opp gelatinplatene i væsken. Hell over haricots vertsene. Og smak ev. til med litt s/p og ev sukker. Ha i små pyramideformer i silikon og sett på kjøl.

Jordskokkpuré:
Skrell jordskokkene og kutt i biter. Kok møre i fløtemelken, kjør pureen glatt i en hurtigmikser sammen med smøret. Smak til med salt og litt sitronsaft.

Anisflan:
Ingrediensene blandes godt, smøres utover en silikonmatte i ønsket form. Strø på anisfrø og stek til de er gyllen på 150 grader.

Fenikkel- og hvitløksskum:
Grovhakk fennikel og løk, fres i smør sammen med frøene, ha på vin og reduser til halve, ha på fløte og reduser til halve. Kjør i mikser og sil. Smak til med salt og pepper, monter med smør. Skummes opp før servering.

Sendt inn av Anders Isager,Bølgen & Moi i StavangerVinner av Santa Rita Gourmet Cup 2005

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her