Safranboller med kokos
Dansukker.no

Safranboller med kokos

Det er fyllet av smør, kokos og brunt sukker som får disse safranbollene til å skinne ekstra. Kanskje du må bake ekstra stor porsjon?

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en skål.
  2. Smelt smør i en kasserolle.
  3. Tilsett melken og varm til ca. 35 °C.
  4. Hell de flytende ingrediensene over gjæren og rør til gjæren er oppløst.
  5. Tilsett sukker, sirup, safran og salt.
  6. Arbeid inn hvetemelet til deigen slipper bollen.
  7. La heve under klede i 20-30 minutter.
  8. Bland sammen ingrediensene til fyllet.
  9. Still formene på plater.
  10. Ha deig over i formene.
  11. Pensle med sammenvispet egg.
  12. Stikk et hull i hver bolle med en finger og ha en klatt fyll i hullet.
  13. La heve i 20 minutter på et trekkfritt sted.
  14. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 8 minutter.
  15. Avkjøl på rist.
  16. Sikt over litt melis før servering.

Se våre andre oppskrifter på bakst med safran som ikke er lussekatt

Ellers kanskje du går for lussekatt likevel?

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her