- Smuldre gjæren i en skål.
- Smelt smør i en kasserolle.
- Tilsett melken og varm til ca. 35 °C.
- Hell de flytende ingrediensene over gjæren og rør til gjæren er oppløst.
- Tilsett sukker, sirup, safran og salt.
- Arbeid inn hvetemelet til deigen slipper bollen.
- La heve under klede i 20-30 minutter.
- Bland sammen ingrediensene til fyllet.
- Still formene på plater.
- Ha deig over i formene.
- Pensle med sammenvispet egg.
- Stikk et hull i hver bolle med en finger og ha en klatt fyll i hullet.
- La heve i 20 minutter på et trekkfritt sted.
- Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 8 minutter.
- Avkjøl på rist.
- Sikt over litt melis før servering.
Se våre andre oppskrifter på bakst med safran som ikke er lussekatt
Ellers kanskje du går for lussekatt likevel?