Rundstykker med yoghurt (mollerens.no)

Ingredienser
Deig 1:
5 dl vann , 37°C
500 g Byggmel

Deig 2:
4 dl yoghurt naturell
½ dl rapsolje
1 pk tørrgjær
600 g Hvetemel
200 g Sammalt Rug, grov , eller fin
2 ts salt
Sammalt Rug til pynt

Fremgangsmåte

Rør sammen vann og byggmel. La stå i 30 minutter.

Rør inn yoghurt og olje, og det tørre blandet. Elt deigen ekstra godt sammen. La den stå lunt og tildekket i 45 minutter.

Arbeid deigen lett sammen og trill den til 2 pølser, som hver deles i 12 like store emner. Trill jevne rundstykker som legges på ovnsbrett dekket med bakepapir. Bruk en spiss kniv eller saks og lag to snitt et kryss i hvert rundstykke. Etterhev rundstykkene lunt og tildekket i ca. 1 time, til dobbel størrelse.

Forvarm stekeovnen til 220°C. Dryss sammalt rug over og stek rundstykkene midt i ovnen ca. 20 minutter. Avkjøl dem på rist.



Kilde: www.brodogkorn.no

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her