Dag 1:
Rugsurdeig, vann og mel blandes sammen i en bakebolle. Dekk til med plast/klede, og la det stå i romtemperatur til neste dag
Dag 2:
Bland alt sammen til en jevn deig. Deigen blir klissete. Fyll deigen i en smurt brødform (1,5 liter). Strø litt mel, eller frø, på toppen av brødet i formen og dekk over med plast/klede. La brødet heve i 2-3 timer i romtemperatur. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett brødet inn i ovnen. Etter ca 5 minutter senker du varmen på ovnen til 200 °C. Fortsett stekingen i ca 35 minutter. Brødet avkjøles på rist.
Her finner du mer om rugsurdeig.
Her kan du fråtse i oppskrifter på brød
Alle kan bli en dyktig brødbaker
Er du klar for å prøve surdeig?
Brød kan bakes i krukke - må prøves
Dette brødet er som et måltid i seg selv
Ost i loffdeigen gir ekstra smak
Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt
Rug og spelt gir maksimalt med smak
Se alle våre andre gode brødoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig