Roberts hvalcarpaccio

Fremgangsmåte

Lag en marinade av olje, saft og skall av 2 sitroner, pepper, finhakket hvitløk og basilikum. Legg hvalkjøttet i en dobbelt plastpose og la kjøttet ligge i marinaden natten over i kjøleskap.
 
Brun kjøttet raskt i en stekepanne i litt godt smør, men bare for å feste salt og pepper og gi det litt farge. Legg kjøttet til side og la det hvile frem til servering.
 
Ha resten av marinaden i stekepannen og kok ut pannen, ha i ansjos og kapers og kok inn til en fyldig saus.
 
Før servering skjæres kjøttet i løvtynne skiver og anrettes 2-3 stk på hver tallerken. Ha ruccola, granateplekjerner og parmesan over kjøttet. Sprinkle med litt av sausen og balsamicoeddik og server med foccaccia.

Sendt inn av Robert Kantun

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på denne luftige og friske desserten
Ukens kake

By på denne luftige og friske desserten

Fromasj er undervurdert som dessert - i hvert fall lages det ikke så ofte lenger. Det kan du gjøre noe med. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Håvard Werkland nådde nesten pallen i årets Bocuse d'Or

En fjerdeplass og prisen for beste tallerkenrett føyer Håvard Werkland og det norske teamet inn i en god norsk tradisjon med å gjøre det veldig godt i Bocuse d'Or - verdens tøffeste kokkekonkurranse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagskosen er i boks med denne asiatiskinspirerte retten
Dagens rett

Fredagskosen er i boks med denne asiatiskinspirerte retten

En rask og smakfull rett avslutter en lang arbeidsuke - gjerne med skummende følge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her