La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning. Gni kjøttet inn med salt, pepper og knuste einerbær.
Surr kjøttstykket med hyssing for å få en jevn fasong. Da blir det penere skiver ved oppskjæring. Brun kjøttet i margarin rundt det hele.
Stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Stek i ovnen på 90 grader.
Når steketermometeret viser 55 grader er snittflaten rød, ved 60 grader er den rosa. La kjøttet hvile i minst et kvarter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk blandet med potetavkok under omrøring til du får en tykk saus. Smak til med salt, pepper og timian.
Server med en enkel salat og rørte tyttebær
Tips: Ved å steke på lav temperatur over lang tid får kjøttet en veldig jevn varmebehandling, og beholder saftighet og er jevnt stekt. Flere fakta finner du her
Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig