Ragnvalds breiflabb

Fremgangsmåte

Dagen før:
Del fileten opp i passe serveringsstykker.
Legg fileten i marinade (jeg bruker India-Nor's grønne hvitløksmarinade).
 
På dagen:
Ta opp filetene av marinaden og tørk av det meste av marinaden.
Dypp filetene først i ett lett sammenpisket egg og så i strøkavring.
Ha litt godt smør i en stekepanne og stek fisken på middels varme til den er gylden. Ta filetene ut av pannen og legg til side. Kok ut stekepannen med resten av marinaden samt fløten.
Smør en ildfast form med litt smør. Del grønnsakene i skiver og legg disse i den smurte formen. Hell fløtesausen over grønnsakene og legg fisken over.
Pisk lett sammen de resterende eggene, hell over formen og ha over godt med revet ost.
Stekes på 180 grader til osten har fått en fin farge og fisken er gjennomstekt (ca 15 min). 
Serveres med kokte nypoteter eller fløtegratinerte poteter.

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her