Rådyrsadel fra Mesterkokken

Ingredienser
1 rådyrsadel (ca 1-1 1/2 kg)
salt
pepper
5 knuste einerbær
paprika
timian
50 g smør eller margarin
400 g usukrede kirsebær
1 dl kjøttkraft (ekstrakt)
1 1/2 dl rømme

Fremgangsmåte

Bland alt krydderet og gni det godt inn i sadelen rundt det hele. Brun den i halvparten av smøret til den får pen farge.

Skjær et dypt snitt langs begge sider av ryggbenet. Legg kjøttet på rist over langpannen og fyll snittene med utkjernede kirsebær, legg resten av smøret i små klatter over bærene.

Stek ved 200 grader ca 45 minutter hvis kjøttet ønskes rosafarget. Stek det litt lenger hvis kjøttet ønskes gjennomstekt. Spe av og til med kokende kraft.

Legg sadelen på en skjærefjel eller på et serveringsfat. Skjær filetene fra benet og del disse opp i jevne stykker ca 5 cm tykke. Legg stykkene tilbake på sadelen så steken ser hel ut.

Kok ut pannen med litt vann, sil sjyen og varm den opp i en kjele sammen med rømmen. Server sausen for seg.

Godt følge:
Potetkrokketter, maiskorn, vinkokt rødkål og glaserte kastanjer.

Mesterkokken: 20/83

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her