Rabarbra- og bringebærmoussekake med sjokoladebunn og mangefarget glasur
Foto: Julie H. Amundsen

Rabarbra- og bringebærmoussekake med sjokoladebunn og mangefarget glasur

En fargerik kake med tilsvarene deilig fyll.

Antall porsjoner

10

Tilberedning

1 time 30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Rabarbra- og bringebærmousse:
    Rabarbrapure lager du slik: Kok rabarbra mør, kjør til pure, passer gjennom en fin sil).
    Bløtlegg gelatin. Varm rabarbra- og bringebærpure. Klem vannet av gelatinen og smelt i pureen.
  2. Bland eggehvite og sukker. Varm opp over vannbad til 60 grader. Pisk til kaldt i miksmaster. Avkjøl pureblandingen til den har omtrent samme temperatur som marengsen. Pisk krem av fløten og vend inn pisket krem i moussen.
  3. Tips:
    Du kan fint bruke bare rabarbra eller bare bringebær om du ønsker det.
  4. Glutenfri sjokoladebunn:
  5. Pisk eggeplommer og 65 gram sukker til eggedosis. Pisk inn kakao.
  6. Pisk eggehviter og 65 gram sukker til marengs. Vend sammen til luftig deig. Fyll i smurt kakeform og stek ved 180 grader i ca 10 min. Avkjøl.  
  7. Hell moussen over kakebunnen. Frys deretter kaken. Ta den ut av formen. Jevn ut kantene med en varm palett eller kniv og sett tilbake i fryseren.
  8. Tips:
    Bunnen og moussen kan du lage på forhånd og oppbevare i fryseren.
  9. Hvit sjokoladeglasur:
    Varm opp vann, sukker, glukose. Smelt gelatinen i blandingen. Hell over sjokoladen.
  10. Varm opp fløten til rundt 60 grader og hell over sjokoladen. Tilsett farge etter ønske.
  11. Du kan godt dele opp og bruke flere farger, dermed oppnår du mønsteret som på bildet.
  12. Kjør sammen med stavmikser. Unngå å løfte stavmikseren til overflaten. Da får du luftbobler i marengsen. 
  13. Montering:
    Ta kaken ut fra fryseren og sett på rist over en bolle slik at glasur ikke renner ned på bordet.

Hell glasur over til hele kaken er dekt. Her har jeg brukt tre forskjellige farger, og helt de forskjellige fargene vekselvis på kaka. 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Lotte Arnesen Hogefeld, konditor, Nedre Foss Gård

3
3/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her