- Rabarbra- og bringebærmousse:
Rabarbrapure lager du slik: Kok rabarbra mør, kjør til pure, passer gjennom en fin sil).
Bløtlegg gelatin. Varm rabarbra- og bringebærpure. Klem vannet av gelatinen og smelt i pureen. - Bland eggehvite og sukker. Varm opp over vannbad til 60 grader. Pisk til kaldt i miksmaster. Avkjøl pureblandingen til den har omtrent samme temperatur som marengsen. Pisk krem av fløten og vend inn pisket krem i moussen.
- Tips:
Du kan fint bruke bare rabarbra eller bare bringebær om du ønsker det. - Glutenfri sjokoladebunn:
- Pisk eggeplommer og 65 gram sukker til eggedosis. Pisk inn kakao.
- Pisk eggehviter og 65 gram sukker til marengs. Vend sammen til luftig deig. Fyll i smurt kakeform og stek ved 180 grader i ca 10 min. Avkjøl.
- Hell moussen over kakebunnen. Frys deretter kaken. Ta den ut av formen. Jevn ut kantene med en varm palett eller kniv og sett tilbake i fryseren.
- Tips:
Bunnen og moussen kan du lage på forhånd og oppbevare i fryseren. - Hvit sjokoladeglasur:
Varm opp vann, sukker, glukose. Smelt gelatinen i blandingen. Hell over sjokoladen. - Varm opp fløten til rundt 60 grader og hell over sjokoladen. Tilsett farge etter ønske.
- Du kan godt dele opp og bruke flere farger, dermed oppnår du mønsteret som på bildet.
- Kjør sammen med stavmikser. Unngå å løfte stavmikseren til overflaten. Da får du luftbobler i marengsen.
- Montering:
Ta kaken ut fra fryseren og sett på rist over en bolle slik at glasur ikke renner ned på bordet.
Hell glasur over til hele kaken er dekt. Her har jeg brukt tre forskjellige farger, og helt de forskjellige fargene vekselvis på kaka.