- Blini: Rør sammen ingrediensene til bliniene til en jevn røre. Stek små tykkere pannekaker. Hold dem varme.
- Topping: Bland alle ingrediensene til fyllet og smak til med pepper og revet sitronskall.
- Fordel toppingen på bliniene og kvern over pepper og pynt med dill.
- Agurksalat: Bland agurkskivene med de øvrige ingrediensene og smak den til.
- Gulrotsaus: Lag gulrotsaft av skrelte gulrøtter i en juicer. Eller bruk ferdigpresset gulrotsaft (1 kilo gulrot gir 2 dl juice). Ha gulrotsaften i en kjele og kok inn inn til det halve.
- Press saften av appelsin og sitron. Kok appelsinsaften og sitronsaften inn til sirupskonsistens.
- Bland sammen og kok opp.
- Ta kjelen vekk fra varmen og pisk inn smøret litt om gangen. Ha i fløten og pisk til en jevn saus.
Server bliniene med agurksalaten og sausen ved siden av.
Se også denne oppskriften på bilini