Queue de lotte pochée et grillée nord-sud

Ingredienser

Breiflabb

smør
sitrontimian
hvitløk
løk

Millefeuille de légumes saveur de sud:
skiver av lardo
bakte røde plommetomater
kokte artiskokkhjerter
noen tynne skiver landbrød
et par ss innkokt løkkompott
kokte haricot verts
4 blader hakket basilikum

En terrineform kles med lardo, legg på et lag av hvert, litt brød i mellom, krydre med salt, pepper, olivenolje og basilikum. Bakes på 80 grader, steames i 10 minutter før servering. Toppes med en vakteleggeplomme, confitert i olivenolje ved 72 grader.

 Croustillant de pommes de terre et olives:
1 porsjon sabléedeig
1 porsjon potetpuré med olivenolje
finhakkede gode grønne oliven
vispet krem

Sabléedeigen kjevles tynt på pastamaskin stekes med press rundt en trepinne, stikk ut småluftehull. Potetpuréen lages luftig og med smak av oliven, toppes med olivenconcassé med gressløk.

• Royale de homard du Nord, sauce américaine:
fløte
melk
hummerkraft
carragen eller agar

hummerkjøtt
smør
estragon
sjalottløk
sitron

Kok opp fløte, melk og kraft, geleres med pulver, has i små eggeglass, la halvstivne, hell ut.
Hummer deles i biter, stekes og glaseres med litt kraft, smøres opp og smakes til med estragon og sitron, fylles inni, sjenerøst! Hell på gele for å lukke det hele. Pyntes med en kokt strimmel zucchini og revet hummercoraille over.

Lag en fyldig hummersaus med hvitvin, persille, urter, sjalottløk og frisk tomater, monteres med smør, smakes til med salt, sitron og cajenne.

• Emulsion aux agrumes:
lys kyllingkraft
fløte
litt smør
fenikkel
sjalottløk
ferskpresset ingefær
sitron

Fremgangsmåte

Breiflabben fileteres, pakkes i bomullstøy, og bakes ved 80 grader i brunet, klaret smør, sitrontimian og masse, masse hvitløk til 45 graders kjernetemperatur. Pakkes ut og grilles før servering, serveres oppå en sprø tuile med stekt løk.

• Millefeuille de légumes saveur de sud:
En terrineform kles med lardo, legg på et lag av hvert, litt brød i mellom, krydre med salt, pepper, olivenolje og basilikum. Bakes på 80 grader, steames i 10 minutter før servering. Toppes med en vakteleggeplomme, confitert i olivenolje ved 72 grader.

• Croustillant de pommes de terre et olives:
Sabléedeigen kjevles tynt på pastamaskin stekes med press rundt en trepinne, stikk ut småluftehull. Potetpuréen lages luftig og med smak av oliven, toppes med olivenconcassé med gressløk.

• Royale de homard du Nord, sauce américaine:
Kok opp fløte, melk og kraft, geleres med pulver, has i små eggeglass, la halvstivne, hell ut.
Hummer deles i biter, stekes og glaseres med litt kraft, smøres opp og smakes til med estragon og sitron, fylles inni, sjenerøst! Hell på gele for å lukke det hele. Pyntes med en kokt strimmel zucchini og revet hummercoraille over.

Lag en fyldig hummersaus med hvitvin, persille, urter, sjalottløk og frisk tomater, monteres med smør, smakes til med salt, sitron og cajenne.

• Emulsion aux agrumes:
Kokes sammen, mikses, siles og smakes til med ingefær, sitron og olivenolje.

I tillegg serveres en hummerragout med blomkål og hummerrogn.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Tom Victor Gausdal,sølvmedaljevinner Bocuse d'Or 2005

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her