Sausen:
Smelt smøret og rør inn hvetemel. Spe med fiskekraften og gi sausen et oppkok. Rør inn sitronsaft og eventuelt litt sherry.
Bland eggeplommene med matfløte og spe det i sausen mens du varmer sausen opp mot kokepunktet. Rør hele tiden til sausen har tyknet. Sausen må ikke koke da den vil skille seg.
Skru ned varmen og smak sausen til med salt og nykvernet pepper. Hold sausen varm.
Kok fisken i saltet vann ca. 12 minutter. Kok oppdelte rotgrønnsaker, og la ertene bli gjennomvarme.
Anrett fiskestykkene delvis over hverandre (som ved taktekking) på varmt fat sammen med grønnsakene.
Hell over saus, reker, asparges og urter. Server med kokte poteter til.
Dette er en festrett fra Bergen som ble servert første gang til de nederlandske og svenske kronprinsene under et statsbesøk til byen i 1856. Den dag i dag er denne retten fremdeles populær som festmat i byen.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig