- Skjær poteter, tomater og auberginer i tynne (2-3 mm) skiver. Stek auberginen i olje til den er pent brun.
- Legges lagvis med salt, pepper og finhakket hvitløk samt finhakket ansjos, salami i strimler mellom lagene i en ildfast form. Bruk gjerne en springform, da blir det lettere å få den helskinnet ut av formen.
- Dryss ost på toppen. Stek ved 180 grader i en drøy time til potetene er myke.
- La potetlasagnen få hvile i 10 minutter til den får satt seg. Løsne langs kanten på formen og ta av sidedelen.
- Skjær så i pene stykker og server sammen med en salat som du blander av romanosalatblader, ekebladssalat, en avocado i terninger og en dressing av 1 ss god eddik eller sitronsaft, 3 ss god olivenolje, 1 ts fransk sennep, salt og pepper samt litt finhakkete friske urter.
Du kan fint bruke annen type pålegg i denne retten som kokt skinke eller eller spekeskinke.
Godt brød til er en selvfølge.