- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Hakk og brun karbonadedeigen i en stekepanne. Smak til med salt og pepper.
- Rens og del squashen og løken i små biter og surr i pannen sammen med karbonaden.
- Ha i hvitløken mot slutten.
- Kok pannen ut med 1 dl vann.
- Skrell potetene og skjær dem i ca. ½ cm tykk skiver.
- Legg et potetlag i bunnen av en ildfast form.
- Hell kjøtt- og grønnsaksblandingen samt vannet fra utkoking av pannen over potetene.
- Strø revet ost over.
- Stek formen midt i ovnen i ca. 35 minutter.
- Serveres med en frisk og enkel grønn salat.
Tips: På bildet er potetene lagt over kjøttet, men retten blir saftigere når potetene får trekke til seg sjyen fra kjøtt- og grønnsaksblandingen.
Tips: Vil du ha en vegetarisk rett, droppe du karbonadedeigen og erstatter med enten 1 boks tomater eller 1 boks bønner/kikerter.
Vil du lage en annen grateng så har vi mange du kan prøve
Vi har mange flere retter med squash på lur