Kok poteter, skrell og lag potetmos uten å bruke smør eller melk men olivenolje. Avkjøles lett.
Tips:
Eller bruk rester av kokte poteter, alternativ 2 dl potetmos som tas ut av kjøleskapet til romtemperatur.
La en deigstarter:
Pisk vann, gjær og mel sammen til jevn røre. La stå på benken til den begynner å boble.
Resten av deigen:
Bland inn potetmosen i deigstarten. Rør jevnt. Fortsett med vann, olje, semulegryn og hvetemel. Jobb den sammen til en smidig deig, tilsett mer mel eller vann om nødvendig. Sett til heving over natten.
Når den skal stekes:
Dekk et bakebrett med høy kant med bakepapir. Slå ned deigen og trykk den jevnt ned på og utover bakebrettet. Trykk med fingeren fordypninger i deigen.
Del cherrytomatene i to og fordel i fordypningene. Drypp over olivenolje. Strø over (godt med ) havsalt og urter.
Tips:
Du kan bruke mange ulike typer topping, fra løkskiver eller grønnkål til pølsebiter eller baconstrimler. Eller det du måtte finne i kjøleskapet.
La etterheve 30 minutter. Stek ved 225 grader i 20-30 minutter til pent brun. Avkjøl litt før den skjæres opp i biter.
Se våre andre oppskrifter på focaccia
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig