Skjær et kryss i toppen på tomatene og dypp dem i kokende vann. Trekk av skinnet, del i båter, ta evt. ut frøene. Bruker du hele hermetiske tomater, skjærer du dem opp og tar vare på kraften.
Rens og del løken i båter, paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløken.
Ha olje i en kjele eller stekepanne med høye kanter og tilsett hvitløken. La den surre litt før du tilsetter løken. Surr videre til den er myk og tilsett resten av grønnsakene (og evt tomatkraften). Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i ca. 15 minutter.
Stek pølsene i middels varm stekepanne uten fett om du bruker grove pølser.
Smak ratatouillen til med urtekrydder, salt og pepper. Server med pølser, bagetter eller godt brød.
Tips:
Husk å lage stor porsjon, for ratatouille smaker godt som restemiddag - gratinert med ost på toppen.