Kok opp vann med salt og olje. Dryss polentaen i mens du rører godt. Kok ved svak varme mens du rører med jevne mellomrom til polentaen er blitt en tykk men fortsatt luftig grøt. Tilsett parmesan og smør. Smak til med salt og pepper.
Fordel polenta i dype tallerkener og legg en god skje soppsaus oppå.
Varm olje i en stekepanne og fres løken til den er myk. Tilsett vinen og kok inn til all væske er fordampet.
Tilsett sopp, salvie, kraft og bløtvann/soppkraft. Kok opp og la koke til mesteparten av væsken er innkokt.
Hvis du liker en tykk saus, kan du jevne med smør og mel. La trekke fem minutter til for å få bort "melsmaken". Smak til med salt og pepper.
Spennede retter med sopp
Åtte sikre matsopper
Tre giftsopper du skal styre unna
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig