Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær sild i mindre biter.
Marinade:
Press saften av sitron. Bland sammen sitronsaft, persille, eddik, salt og pepper.
Ha silden i marinaden og la den ligge mens du lager pizzatoppingen.
Tips:
Om du ikke får tak i matjessild, kan du bruke fersk sildefilet (da må du tilsette ekstra salt), eller utvannet spekesild.
Topping:
Finhakk hvitløk, del brokkoli i små buketter, skjær poteter i små terninger, mozzarella i skiver og cherrytomat i båter.
Ha brokkoli og potet på et stekebrett, dryss over hvitløkbitene og olivenolje, og bak i stekeovnen i 10-15 minutter.
Skru opp varmen i stekeovnen til 250 °C.
Kjevle ut pizzadeigen og dekk den med et lag mozzarella. Fordel brokkoli og poteter over, og stek pizzaen i stekeovnen i 10-15 minutter.
Ta ut pizzaen og fordel silden, cherrytomat og ruccolasalat over.
Server pizza med litt parmesan og olivenolje drysset over.
Tips:
Du kan bruke pizzabunn eller lage den selv - bruk gjerne denne oppskriften på verdens beste pizzadeig
Her kan du lese mer om hvordan matjessild lages
Se alt det gode du kan lage med matjessild.
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig