Forvarm ovnen til 225°C med varmluft. La stekeplaten stå i slik at den også blir varm.
Kutt squashen i tynne skiver og strø med salt. La stå i 10 minutter, før du skyller skivene og tørker dem forsiktig med en klut. Pass på å få ut så mye væske som mulig av squashen. Varm olivenolje i en stekepanne over middels varme. Stek squashen til den er gyllen på hver side, ca 5 minutter.
I mens blander du rørosrømme, hvitløk, salt og pepper i en bolle. Rull ut den ferdige pizzadeigen, og plasser på et bakepapir, før du topper med rørosrømme, revet cheddar, ferdig stekte squashskiver.
Ta den varme stekeplaten ut av ovnen, og forsiktig skli pizzaen over. Stek i midten av ovnen i 5-7 minutter til pizzaen er gyllen og gjennomstekt.
Strø med ferskrevet sitronskall og løkspirer eller gressløk, og server straks.
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig