Dumplings med hvitkålfyll fra Ukraina -  vareniki
Apéritif

Dumplings med hvitkålfyll fra Ukraina - vareniki

Hvitkål i dumplingene er noe ukrainerne elsker. Du bør prøve de også til kveldskos eller som nistemat.

Fremgangsmåte

Start med fyllet:
Skjær hvitkålen fint eller høvle den grovt. Hell kokende lettsaltet vann over den, skyll den i kaldt vann og press den tørr. Smelt smøret i en gryte, ha kålen i og la den surre på svak varme uten å bli brun, 15-20 minutter hvis det er ny kål, litt lengre hvis kålen er overvintret.

Hakk eggene og bland dem i kålen. Krydre med persille, dill, salt og pepper. Bland godt og tilsett seterrømme for å binde blandingen bedre sammen.

Deigen:
Ha melet på bakeplaten (eller i en vid bakebolle) og lag en grop i midten. Pisk kefir, halvparten av vannet, tre fjerdedeler av de piskede eggene og det smeltede avkjølte smøret og hell alt sammen opp i gropen. Tilsett salt og natron. Kna sammen deigen under tilsetting av vannet som er igjen. Deigen skal bli smidig og myk, men ikke klissete. Dekk over deigen og sett til hvile i minst 15 minutter. 

Kna så deigen på ny og lag eggestore kuler av dem. Etter 5 minutter trykker man deigkulene til ca 1 cm tykke skiver, som så er klare til fylling.

Du kan også kjevle hele deigen ut til ca 1 cm tykkelse og stikke ut runde skiver med glass.

Legg en spiseskje fyll i midten og lukk deigen omkring dette. Bruk en gaffel for å lage mønster langs kanten.

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann og kok dumplingene i 3-5 minutter. De flyter opp til toppen når de er ferdige. La dem dryppe av seg og dryss over friske urter som pynt. Server med rømme.

Her er flere oppskrifter på piroger

Flere deilige bakverk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her