Pinsa Romana med burrata, jordskokk, soltørket tomat, salvie og trøffel
Foto: Aase E. Jacobsen

Pinsa Romana med burrata, jordskokk, soltørket tomat, salvie og trøffel

Denne oppskriften er inspirert av pinsaen som serveres på Jacquelines i Stockholm.

Fremgangsmåte

  1. Starter: Ha ingrediensene i bollen og kjør til jevn deig.
  2. La stå i minst 12 timer på kjøkkenbenken før den brukes.
  3. Pinsa Romana-deig: Ha alle ingrediensene i bollen og kjør til jevn deig ved sakte fart til deigen er jevn og deretter økt styrke til deigen er smidig. Det tar minst 10 minutter.
  4. La bollen stå på kjøkkenbenken i 3 timer eller i kjøleskapet over natten.
  5. Del deigen i to emner og legg dem på et melet bakebrett
  6. La emnene etterheve i minst 45 minutter.
  7. Strø polenta på et bakebrett med bakepapir. Legg hvert emne oppå. Lag groper i deigen med fingrene. Begynn ytterst og jobb deg innover.  Resultatet er en oval bunn, tynnklemt, men med bulker. 
  8.  Legg på fyllet og stek med pizzafunksjon ved 240 grader i 3-5 minutter
  9. Fyll: Kok opp vann og hell over soltørket tomat. La stå i 30 minutter. Hell av vannet men ta vare på det til koking av pasta.
  10. Skrell jordskokker og legg dem i lettsaltet vann med sitron eller eplesidereddik (kan droppes). Kok opp og la småkoke til de er møre. Ta opp og vend i litt smør, salt og pepper.
  11. De kan også bakes med litt smør eller olje i en form i ovnen ved 180 grader. 
  12. Fordel soltørket tomat og jordskokker over pinsabunnene. Fordel salviebladene til slutt.
  13. Topping: Legg en halv burrata delt i tre biter på hver pinsa. Riv over trøffel og server umiddelbart. 
  14. Tips: om du ikke har trøffel, kan du knuse trøffeltang og dryss over. Det smaker også himmelsk. Finrevet parmesan eller annen hard vellagret ost er også topp.

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv gjerne denne oppskriften på pinsa med ferdigbunn

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her