- Starter: Ha ingrediensene i bollen og kjør til jevn deig.
- La stå i minst 12 timer på kjøkkenbenken før den brukes.
- Pinsa Romana-deig: Ha alle ingrediensene i bollen og kjør til jevn deig ved sakte fart til deigen er jevn og deretter økt styrke til deigen er smidig. Det tar minst 10 minutter.
- La bollen stå på kjøkkenbenken i 3 timer eller i kjøleskapet over natten.
- Del deigen i to emner og legg dem på et melet bakebrett
- La emnene etterheve i minst 45 minutter.
- Strø polenta på et bakebrett med bakepapir. Legg hvert emne oppå. Lag groper i deigen med fingrene. Begynn ytterst og jobb deg innover. Resultatet er en oval bunn, tynnklemt, men med bulker.
- Legg på fyllet og stek med pizzafunksjon ved 240 grader i 3-5 minutter
- Fyll: Kok opp vann og hell over soltørket tomat. La stå i 30 minutter. Hell av vannet men ta vare på det til koking av pasta.
- Skrell jordskokker og legg dem i lettsaltet vann med sitron eller eplesidereddik (kan droppes). Kok opp og la småkoke til de er møre. Ta opp og vend i litt smør, salt og pepper.
- De kan også bakes med litt smør eller olje i en form i ovnen ved 180 grader.
- Fordel soltørket tomat og jordskokker over pinsabunnene. Fordel salviebladene til slutt.
- Topping: Legg en halv burrata delt i tre biter på hver pinsa. Riv over trøffel og server umiddelbart.
- Tips: om du ikke har trøffel, kan du knuse trøffeltang og dryss over. Det smaker også himmelsk. Finrevet parmesan eller annen hard vellagret ost er også topp.
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv gjerne denne oppskriften på pinsa med ferdigbunn