Pinsa Romana med burrata, jordskokk, soltørket tomat, salvie og trøffel
Foto: Aase E. Jacobsen

Pinsa Romana med burrata, jordskokk, soltørket tomat, salvie og trøffel

Denne oppskriften er inspirert av pinsaen som serveres på Jacquelines i Stockholm.

Fremgangsmåte

  1. Starter: Ha ingrediensene i bollen og kjør til jevn deig.
  2. La stå i minst 12 timer på kjøkkenbenken før den brukes.
  3. Pinsa Romana-deig: Ha alle ingrediensene i bollen og kjør til jevn deig ved sakte fart til deigen er jevn og deretter økt styrke til deigen er smidig. Det tar minst 10 minutter.
  4. La bollen stå på kjøkkenbenken i 3 timer eller i kjøleskapet over natten.
  5. Del deigen i to emner og legg dem på et melet bakebrett
  6. La emnene etterheve i minst 45 minutter.
  7. Strø polenta på et bakebrett med bakepapir. Legg hvert emne oppå. Lag groper i deigen med fingrene. Begynn ytterst og jobb deg innover.  Resultatet er en oval bunn, tynnklemt, men med bulker. 
  8.  Legg på fyllet og stek med pizzafunksjon ved 240 grader i 3-5 minutter
  9. Fyll: Kok opp vann og hell over soltørket tomat. La stå i 30 minutter. Hell av vannet men ta vare på det til koking av pasta.
  10. Skrell jordskokker og legg dem i lettsaltet vann med sitron eller eplesidereddik (kan droppes). Kok opp og la småkoke til de er møre. Ta opp og vend i litt smør, salt og pepper.
  11. De kan også bakes med litt smør eller olje i en form i ovnen ved 180 grader. 
  12. Fordel soltørket tomat og jordskokker over pinsabunnene. Fordel salviebladene til slutt.
  13. Topping: Legg en halv burrata delt i tre biter på hver pinsa. Riv over trøffel og server umiddelbart. 
  14. Tips: om du ikke har trøffel, kan du knuse trøffeltang og dryss over. Det smaker også himmelsk. Finrevet parmesan eller annen hard vellagret ost er også topp.

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv gjerne denne oppskriften på pinsa med ferdigbunn

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her