- Del ribba langs hvert ribben. Legg bitene i kaldt vann over natten.
- Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av en kasserolle. Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget.
- Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Dampes under lokk til kjøttet løsner fra bena (minst 2 timer). Pass nøye på å etterfylle med vann så det ikke koker tørt.
- Pinnekjøtt kan brunes lett i stekepannen eller under grillen før servering.
- Pinnekjøtt serveres på varme tallerkener med grove julepølser, kålrotstappe, sjy, kokte poteter og sennep eller rørt tyttebær.
Dette drikker du til pinnekjøtt
De beste oppskriftene på pinnekjøtt
Slik lager du ditt eget pinnekjøtt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig