Piggvar med fennikel, champignon og luftig karrisaus

Ingredienser
4 skiver piggvarfilet a ca 180 g
1 fennikel
250 g ferske hvite sjampinjong
1 syrlig eple
1 liten bunt gressløk
salt, pepper
smør/olje til steking

Karrisaus:
1/2 dl innkokt fiskekraft eller blåskjellkraft
3-4 ss pisket krem
karripulver
kajennepepper
1 ts sitronsaft
salt

Fremgangsmåte

Skrell fennikelen fri for trevlet skall. Del i to, fjern den harde stilken og finsnitt den. Skjær soppen i tynne skiver og stek sopp og fennikel i smør og olje. Smak til med salt og pepper.

Del eplet i terninger (m/skall) og stek dem raskt i litt smør i varm panne. Bland epleterninger og hakket gressløk med sopp.
Krydre fisken med litt salt og kvernet pepper. Stek skivene på begge sider i en varm teflonpanne.

Karrisaus: Kok opp fiskekraften og smak den til med karri. Visp inn pisket krem og sitronsaft. Smak sausen til med salt og litt kajennepepper.
Sausen skal være skummende luftig, så kjør med stavmikser hvis den faller sammen. Smak gjerne til med kirsch. Istedenfor piggvar kan du bruke slettvar eller kveite.

Sendt inn av Erun Li Jensen

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her