- Pig wings: Start med og brune pig wings i litt olje i en panne, eller om en tykkbunnet kjele, du kan sette i
- ovnen. I mellomtiden kan du kutte løk, selleri og gulrot i biter på 3 mm.
- Når kjøttet er ferdig brunet kan du fjerne de fra pannen og starte med og brune grønnsakene, når de er nesten
- klare kan du tilsette finhakket hvitløk.
- Legg kjøttet tilbake i kjelen og hell over kraften og whisky, tilsett litt salt og pepper.
- Sett kjelen inn i ovnen på 160 grader i 3 timer, følg med så kjelen ikke koker seg tørr og tilsett vann så det dekker kjøttet.
- Saus: Når de er klare kan du sile av kraften og koke den ned til du har en litt tykk saus.
- Tilsett 15 gram smør i sausen rett før servering og rør godt inn, det gir en rundere og fyldigere smak som passer godt til whisky-smaken til Benriach.
- Potet: Skrell potetene og riv de på et rivjern, tilsett litt salt og pepper.
- Sett på en stekepanne med godt belegg og ha i litt olje.
- Klem ut så mye som mulig av vannet av potetene og legg potetene i pannen når den er god og varm.
- Potetene skal legges flatt i pannen, men pass på så det ikke setter seg fast, stek potetene i olje med litt smør.
- De skal stekes lenge på ikke for høy varme slik at potetene blir møre inni men crispy på utsiden.
- Synes du dette er litt vanskelig, kan potetene stekes ferdig i ovnen når de har blitt gylne på begge sider i pannen.
- Aspargesbønner: Rens endene av aspargesbønnene før de kokes i godt saltet vann i ca 2 minutter.
- Kantarell: Rens soppen godt og del den i passe biter, stek soppen i en stekepanne med litt smør og smak til med litt salt og pepper.
- Servering: Legg opp pig wings og dekk de med sausen, server sopp, aspargesbønner og røstipoteter ved siden av.