- Finkutt løk, hvitløk, paprika og fennikel, skjær purre i ringer og gulrot i halve ringer. Denne blandingen stekes i en stor gryte i litt olivenolje til løken blir blank.
- Ha i safran og cayenne og stek videre i 1 minutt. Ha så i tomater og fiskekraft. La dette småputre i 10 minutter og smak til med salt og eventuelt mer cayenne. På dette stadiet skal det smake litt for salt og litt for sterkt.
- Skjær fiskefiletene i 2x2 cm terninger og ha i. La trekke i 5 minutter.
- Damp blåskjellene i hvitvinen og ha vin og blåskjell i sammen med rekene rett før servering.
- Blåskjellskallene kan være med eller fjernes etter ønske.
Serveres med aioli og nystekt baguette.
Se våre andre oppskrifter på bouillabaisse
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig