- Kok pastaen i godt saltet, kokende vann til den ikke helt er ferdig, ca 5 minutter.
- I mellomtiden har du kremfløte og sitronskall (legg av litt til pynt) i en stor gryte over medium varme til det småkoker, ca 2 minutter.
- Skru ned varmen til lav, og rør inn en og en spiseskje med smør til sausen er tykk og kremet. Ikke tilsettet for mye smør av gangen, da kan sausen sprekke. Ha gryten av varmen.
- Rett før pastaen er ferdig, ha av 400 ml av pastavannet. Rør 200ml av pastavannet forsiktig inn i fløte- og sitronblandingen, og ha tilbake over medium varme.
- Ha så pastaen i sausen og rør godt sammen. Tilsett parmesan litt etter litt til osten er helt smeltet og sausen er kremet, ca 3 minutter.
- Ser sausen litt tørr ut, tilsett mer pastavann. Rør inn 2-3 ss med ferskpresset sitronsaft. Smak til med mer salt.
- Fordel pastaen i små boller og topp med nykvernet pepper, revet sitronskall og revne basilikumblader.
Her finner du flere deilige pastaretter
Alt du trenger å vite om pasta