Hakk og stek løk i olivenolje i ca fem minutter til løken er myk. Ha i hvitvin og kok nestne helt inn. Senk temperaturen, tilsett tomater og kok videre i 5-10 minutter. Tilsett bladpersille og kok opp. Ha i røkelaks i biter, oliven og kapers. Hold varm.
Kok pasta i lett saltet vann i fire minutter. Hell av vannet og bland inn resten av olivenoljen. Fordel pasta på tallerkener med sausen på toppen.
Tips: Du kan godt tilsette fersk ost i sausen for mer fylde.
Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.
Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.
Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.