- Paibunn: Bland smør, kesam, mel, salt og vann i en foodprosessor.
- La maskinen gå i ca. 2 minutter. til deigen er rørt godt sammen. Legg deigen i kjøleskap i 30 minutter i en plastpose.
- Kjevle deigen mellom to bakepapir, bruk gjerne litt mel hvis deigen er litt klissete.
- Ha deigen over i en paiform på 26 cm og trykk godt ut i formen, spesielt langs kanten. Skjær av overskuddet med en skarp kniv.
- Prikk paideigen med en gaffel, og forstek i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til paibunnen er gyllen og gjennomstekt.
- Eggestand: Bland egg, melk, kesam og revet mozzarella. Smak til med salt og pepper.
- Fyll: Legg revne rotgrønnsaker i den ferdige paibunnen. Spar ca. 1 dl av de revne grønnsakene til pynt.
- Siste finish: Ha på eggestanden og stek på 180°C i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet. Paien serveres med resten av de revne rotgrønnsakene som smakes til med sitronsaft, olje og flaksalt.
Vi har mange flere supre oppskrifter på pai
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig