Ovnsbakt seinakke fulgt av kremet blomkålpuré med kjørvel og hvitløkcoulis
Foto: Roald Kluge

Ovnsbakt seinakke fulgt av kremet blomkålpuré med kjørvel og hvitløkcoulis

Fremgangsmåte

Seinakke:
Krydre seien med salt og hvit pepper. Stek seien med skinnsiden ned i 1 minutt på panne. Legges på stekeplate og deretter i ovn 180 g i 10 minutter.
 
Blomkålpuré med kjørvel
Kok blomkålen myk i melk, tilsett smør, kjørvel, moses og spes med fløte til en myk krem. Smak til med salt og pepper.
 
Hvitløkscoulis:
Bland fløte, eddik, hvitløk og vann i en kasserolle og reduser veskemengden til det halve. Over  lav varme pisker du inn smøret, litt om gangen, ikke kok. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.
 

Sendt inn av Jon og Anna Aga, Vega Havhotell

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Se alt det gode du kan bruke kinakål til
Guide

Se alt det gode du kan bruke kinakål til

Kinakål er en av de absolutt mest populære grønnsaker i de siste 40 årene, til tross for at den i dag også er en dels utskjelt grønnsak. Men den fortjener en langt bedre omtale. Prøv noen av oppskriftene du får her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her