Skjær laksefileten i fire jevnstore stykker. Dryss dem med salt og sukker og la dem trekke i romtemperatur i 1--2 timer.
Rens og skjær chilipepper, ingefær, sitrongress og hvitløk i bitte små terninger. Bland alt med riseddik og sukker og gi laken et oppkok. Avkjøl den og hell den over grønnsakene.
Varm stekeovnen til 160 grader. Legg laksefiletene på bakepapir på stekebrett og bak dem midt i ovnen i 5--7 min.
Anrett fisken som vist på bildet. Fisken skal være varm, grønnsaker og saus kaldt.
Server laksen som forrett med brød til eller som hovedrett med kokte poteter.
Tips: Her kan du godt bruke de rotgrønnsakene du liker best dersom du ikke finner ale i oppskriften. Eksotiske krydder som chilipepper, ingefær og sitrongress blir mer og mer vanlig handelsvare også i nærbutikken.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig