- Bunn:
- Til denne ostekaken trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter.
- Knus kjeksen, gjerne i en foodprosessor eller i en morter.
- Tilsett smeltet smør og kjør eller rør til du får en jevn masse.
- Trykk kjeksmassen godt ned i formen - og godt opp langs kanten. Sett bunnen kaldt i kjøleskapet mens du lager kremen.
- Ostekrem:
- Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
- I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremosten. Visp videre til du får en godt blandet, luftig krem.
- Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og limesafti en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet. Trekk kjelen av platen og ha i uutblander hylleblomssaft og revet limeskall.
- Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
- Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.
- Sett kaken kjølig for at den skal stivne. Det tar ca. 3 timer. Den siste halve timen i fryseren.
- Gele:
- Kok opp saft og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
- Rør ut maisenna med 1 ss vann, ha det i kjelen sammen med saften og kok opp. Trekk kjelen av platen. Tilsett gelatin og rør sammen. Når gelatinen har løst seg opp tilsett det iskalde vannet. Sett geleen kjølig til den begynner å stivne. Men den må ikke være helt stiv siden den skal legges på toppen av kaken.
- Siste finish:
- Ta ostekaken ut av fryseren. Hell geleen over og glatt den ut med en kniv du dypper i kokende vann. La stå litt før du løsner kakeformen slik at geleen holder seg pen.
Pynt kaken med bær eller annen frisk frukt.
Mange andre deilige kaker finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig